Aktivni građani

sve debate

Da li je moguće pokrenuti rad uličnih bunara u gradu?

Dejan Janjić, 15/08/2022

Obzirom na očigledne klimatske promene tokom ove, ali i prethodnih godina koje se pre svega ogledaju u suši i veoma visokim temperaturama tokom leta stavljam na temu debate pokretanje bunara koji se nalaze u mnogim zrenjaninskim ulicama.
Pre nekoliko godina bunari su funkcionisali i koliko znam bili su nezavisni od gradskog vodovoda. Verujem da bi na ovaj način u nekoj budućnosti građani imali alternativu u slučaju slabog pritiska ili nedostatka vode koja su sve češća u našem gradu. Voda nije verovatno za piće, ali bi mogla da ima određenu namenu. Pogotovo u svetlu toga da će se gigantska fabrika Ling Long snabdevati iz gradskog vodovoda, ovaj problem može biti još izraženiji u budućnosti.
Želeo bih da čujem i Vaša mišljenja na ovu temu.

Komentari

(Samo ulogovani korisnici mogu da postavljaju komentare.)


Zorica Čordašić, 25/08/2022

Obzirom da živimo gde živimo, voda neće biti za piće. Ako se ponovo osposobe ulični bunari, neophodno je da se odredi ko će ih održavati i obezbediti sredstva iz budžeta grada za tu namenu. Kao drugo, treba apelovati na svest stanovništva svakodnevno kako bi bunari opstali. Što se mene tiče, ovo drugo je ključno.