Aktivni građani

sve peticije

Zahtevamo vanredne izbore u Zrenjaninu

Miljan Čičić, 07/12/2021

Na prošlogodišnjim izborima za odbornike Skupštine grada Zrenjanina glasalo je svega 41% upisanih birača, važećih glasova bilo je još manje. Relevantna opozicija je bojkotovala izbore. Izabrana skupština nema legitimitet i ne predstavlja izbornu volju većine građana. Takva skupština izabrala je gradonačelnika i druge funkcionere koji su do sada pokazali nestručnost i nesposobnost da vode grad. Oni od javnosti skrivaju svoje obrazovanje, stručne kvalifikacije i radno iskustvo, jer ih je sramota koliko su nedostoji svojih pozicija.

Aktuelna vlast od Zrenjanina pravi koloniju Linglonga. Očigledno je da ne može da reši problem pijaće vode. Ona sprovodi partijsku volju, a ne ono što žele Zrenjaninci.

Čelnici grada su direktno, zajedno s maskiranim batinašima, učestvovali u fizičkom napadu na građane 28. novembra 2021. godine.

Zato tražimo vanredne lokalne izbore u Zrenjaninu.

Sledeće godine su redovni predsednički izbori i redovni izbori za Skupštinu grada Beograda, a najavljeni su i vanredni izbori za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije. To je dobra prilika da se istovremeno održe i vanredni izbori u Zrenjaninu.
Da bi do toga došlo, potrebno je da lokalni čelnici podnesu ostavke, a da Vlada raspusti lokalnu skupštinu i uvede privremene mere, nakon kojih bi bili raspisani izbori.

Peticiju postavljam u ime Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF).

Broj potpisnika: 295

Potpišite peticiju